Cegléd: biztonságos város

Mobil KRESZ parkot nyert Cegléd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett közlekedésbiztonsággal kapcsolatos pályázaton. Cegléd több fejlesztésével hozzájárult a gyalogosok, kerékpárosok és motorosok védelméhez, ezáltal csökkentve a balesetek számát. Így "Közlekedésbiztonsági" díjat kapott a város önkormányzata.

Évekkel ezelőtt komoly kampányba kezdett a világ. 2010-ben az ENSZ közgyűlés több mint 90 ország – köztük Magyarország - kiemelt támogatásával elfogadta a „Cselekvések Évtizede a Közlekedésbiztonságért” elnevezésű programját – kezdte köszöntő beszédét a közlekedésért felelős államtitkár, Tasó László.

TASÓ LÁSZLÓ, államtitkár, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: ,,A közlekedéstudományi egyesület szervezésében és a partnerszervezetek jóvoltából nagyon sok jó szándékú, hozzáértő, a közlekedésben elhivatott tevékenységet végzők segítségével elindult a folyamat. A Közlekedési Kultúra Napja lett Magyarországon."

Itt még nincs vége, szeretnék, ha a Közlekedés Kultúra Napja nem csak Magyarország kuriózuma lenne, hanem a világ egy jelentős napjává válna.

TASÓ LÁSZLÓ, államtitkár, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: ,,A kulturált közlekedés mindennapjait megteremtve jobban vigyáznánk az emberi életet, az emberi egészséget. Kímélnénk egymást és a környezetünket. Átalakítanánk a közlekedés hangulatát. Át akarjuk alakítani és ez a folyamat szerintem jól működik. Az eredmények is önmagukért beszélnek."

A Közlekedési Kultúra Napjával összekapcsolva díjazta a NFM azokat a településeket, ahol az elmúlt időkben tettek azért, hogy nagyobb legyen a közlekedésbiztonság. Összesen 93 település pályázott, ebből 15 nyert – köztük Cegléd is. A pályázaton kétféle nyeremény volt: egyik az, hogy egy egész napos programot szerveznek majd az adott településre közlekedésbiztonsággal kapcsolatosan. A másik pedig egy mobil KRESZ park. Az utóbbit nyerte Cegléd.

PAUSZ FERENC, ügyvezető, GRSP Magyarország Egyesület: ,,Néhány olyan eszközt is átadunk, melyek szintén a közlekedési ismeretek elméleti elsajátítását segítik. A KRESZ park pedig a gyakorlati tudást fejleszti. Effektív veszélytelen környezetben lehet azokat a szabályismereteket felújítnia, vagy szinten tartani, amelyek egyébként nagyon fontosak a közlekedésben."

A pályázatot a Ceglédi Városfejlesztési Kft. adta be Cegléd önkormányzatának a nevében.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Nagy örömmel fogadtuk, mert minden díj minden elismerés azt mutatja, hogy figyelnek a városunkra a fejlődésünkre, látják, hogy dolgozunk a városért."

A város nagy hangsúlyt fektet a közlekedés javítására. A legveszélyeztetettebb csoportokat - kerékpárosokat, gyalogosokat és motorosokat – figyelembe véve – tette hozzá az alpolgármester, Hegedűs Ágota.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Első és leglátványosabb pont volt talán a körforgalom létrehozása a Polgármesteri Hivatal előtt. Igaz, hogy sok vitát kiváltott, de én úgy gondolom, hogy az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy ez egy jó döntés volt. A forgalom sokkal gyorsabb, biztonságosabb lett. Ami a fejlődés további lépése, hogy sok gyalogátkelőhelyet fogunk létrehozni a városban."

Cegléd város Önkormányzata azért nyerte meg a Közlekedésbiztonsági díjat, mert csökkent a balesetek száma a városban.

Címkék: Cegléd, Fejlesztés
https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/27210/pics/lead_800x600.jpg
Cegléd,Fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?