Több mint másfélmilliárdos bevétel Cegléden

Több pályázatot is benyújt a város, például intézmények energetikai korszerűsítésére, a Jászberényi úti gyalogos és kerékpárút megépítésére, de útfelújításra is.

Új vezetője van a Várvag Kft-nek. Mótyán Krisztián látja el a feladatot ez év végéig. Sok más mellett ezekről döntöttek ma a képviselők a testületi ülésen.

Meghallgatta és tárgyalta a testület az önkormányzat 2015 évi gazdálkodásáról szóló beszámolót is. A 2015-ös adóbevételek összege 1 milliárd 755 millió forint, ez 104,47 század százalékos teljesítésnek felel meg az eredeti előirányzathoz képest. A testület arról döntött, 2017-ben is csatlakozik a támogatási programhoz és a 2017. évi költségvetésben 1.500 eFt-ot különít el. A másik másfél millió forintot pedig a minisztérium adja.

20 millió forint vissza nem térítendő költségvetési támogatásra pályázik a város a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Bajcsy-Zsilinszky út 1. szám alatti székhelyén található idősek otthona épületének felújítására. De benyújtják a pályázatot a Külső-Jászberényi úti gyalog-és kerékpárút megépítésére is. A majd 230 millió forintos beruházás támogatási intenzitása 100 %-os, vagyis önerőre nem lesz szükség. De négy intézmény energetikai korszerűsítésre is benyújt pályázatot az önkormányzat. A beruházás becsült költségigénye 249 és fél millió forint. 30 millió forinttal járul hozzá a város a sportuszoda TAO-s beruházásaihoz. A sportszálló megépítésére és a napelemes rendszer kialakítására a fedezet a felajánlásokból már 70 %-ban összegyűlt. De még további 50 millió forintra lenne szükség. Ebből 30 millió forintot tudott vállalni a város.

Címkék: Cegléd, Fejlesztés
https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/27470/pics/lead_800x600.jpg
Cegléd,Fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?