Kiemelt fontosságú útépítés Ceglédnél

Megjelent a közbeszerzési eljárás az M4 gyorsforgalmi út M0-ás és Cegléd közötti szakasza tervezésére és kivitelezésére. Eredményes eljárás esetén az év végén megkezdődhetnek a 44,3 kilométer hosszú út kivitelezési munkálatai – áll a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatójában. 

A beruházás során a meglévő kétszer egysávos szakaszokat kétszer kétsávosra bővítik Albertirsa, Ceglédbercel határán és Ceglédbercel, Cegléd közigazgatási területén. A meglévő kétszer kétsávos utat felújítják Ceglédbercel után. Új nyomvonalú út épül majd’ 29 kilométeren Üllő, Gyömrő, Péteri, Gomba, Monor, Monorierdő, Pilis és Albertirsa elkerülése érdekében. Az útszakaszon 9 forgalmi csomópont, 3 új felüljáró és 15 új aluljáró épül. A kétszer kétsávos szakaszon óránként 110 kilométeres sebességgel lehet majd közlekedni.

Az új M4-es gyorsforgalmi út M0-ás és Cegléd közötti 44,3 kilométeres szakaszának építése év végén megkezdődhet. A kivitelezést két szakaszban végzik: Üllő-Albertirsa között 30 kilométer hosszúságban, illetve Albertirsa és Cegléd között 14,3 kilométeren – hangzott el a ma, Monoron tartott sajtótájékoztatón. Az is kiderült, lesz külön lehajtó a Budai úti fürdőhöz is, vagyis nagy reményekkel várhatja az út megépítésétől a város az idegenforgalom fellendülését.

Jelentős fejlődést várnak az M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszának megépülésétől – minden érintett országgyűlési képviselő így fogalmazott a mai sajtótájékoztatón. Az pedig, hogy sikerült elérni az eredeti nyomvonal megváltoztatását, még nagyobb öröm – fogalmaztak.

POGÁCSÁS TIBOR államtitkár, országgyűlési képviselő: „Nekünk térségi képviselőknek a legnagyobb feladat az volt ezzel a programmal kapcsolatban, hogy a sok esetben szakmai viták kereszttüzében álló tervet – mely szerint Albertirsa és Újhartyán között az M5-ös autópálya bekötésével érjen Budapestre a négyes út, ezt az álláspontot kellett, hogy elérjük, hogy a kormány megváltoztassa.”

Üllőnél ér véget az új tervek szerint. Ott át is építik a csomópontot. Az út tehermentesíti a településeket, a Budapesttel való összeköttetést pedig felgyorsítja – hangsúlyozták. Minden települést elkerül, de minden település elérhető lesz. Még a Budai úti fürdő is.

FÖLDI LÁSZLÓ országgyűlési képviselő: „Én őszintén remélem, hogy nem csak az új munkahelyek teremtésében, hanem például a ceglédi termálfürdő jobb kihasználtsága érdekében – ott ugyanis lesz egy csomópont, ami levisz a termálfürdőhöz - szintén ragyogó idegenforgalmi fejlődést is jelent majd az út megépítése.”

Az új út megépítését a Tápió-menti térség képviselője is örömmel fogadta.

DR. CZERVÁN GYÖRGY államtitkár, országgyűlési képviselő: „Jobban feltárható lesz a tápió mente is, ez nagyon fontos számunkra. Három olyan csomópont van, ami közelebbről érinti a nagykátai térséget és ezúton szeretném megköszönni a NIF-nek, hogy a tervezés folyamatában figyelembe vették a Tápió-mente szempontjait is a csomópontok kialakításánál.”

Korábban számos alkalommal megtörtént, hogy befektetők azért nem jöttek Ceglédre, mert nem volt megfelelő gyorsforgalmi út vagy autópálya. Most már ez az akadály is elhárul – vagyis kiemelten fontos és örömteli az M4-es megépítése Cegléd számára is.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Budapest, illetve a Budapestből kiágazó M4-es megközelítése az gyakorlatilag fele annyi idő alatt megtörténhet az M4-es megépítése után. Ezáltal nagyon sokrétű fejlődés előtt lehet a város. Egyrészt ami a legfontosabb: az ipari területek feltáródása, megközelíthetősége jelentősen javul.”

Jó esély van arra – hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy ebben az évben elkezdődik az építkezés és 2018 elejére a Cegléd-Ceglédbercel közötti szakasz el is készül. A 2 x 2 sávos gyorsforgalmi utat úgy építik meg, hogy később akár autópályává is tovább lehessen fejleszteni.

https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/27706/pics/lead_800x600.jpg
Cegléd,Fejlesztés,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?