Bor és Laska Fesztivál Cegléden

Kilencedik alkalommal rendezik meg Cegléden a Bor és Laska Fesztivált. amelynek a programja immáron negyedik alkalommal egészül ki a Ceglédi Vágtával a Nemzeti Vágta előfutamával. A helyszín változatlan, a Ceglédi Gyógy és Termálfürdő előtt várják az érdeklődőket. A vágta és a főzés mellett koncertekkel is várják az érdeklődőket június 17-19-én. 

A Laska Fesztivál programjainak sorát nagy fesztiválok kedvelt együtteseinek zenei kínálatával kezdjük. 17.00 órakor a Relevé Tánciskola fellépése után, Ceglédre látogat Essem aki a fiatalok által kedvelt rapper, majd a The Biebers együttes élő koncertjét hallhatják. Majd Ceglédre látogat és óriási látványos koncertet ad az Irie Maffia együttes. A hajnal pirkadatát a környék népszerű lemezlovasa DJ MAD és DJ Free a Music Fm és több rádió djének diszkója várja.

 

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Bor és Laska Fesztivált

 

A szombati nap hagyományosan a laskafőző versennyel indul, melyre nagy szeretettel várunk még június 12-ig csapatokat, baráti társaságokat. A kategóriáink változatlanok, laska leves, lebbencs és egyéb kategória.

 

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Bor és Laska Fesztivált

 

Az idei zsűri elnöke Gianni Annoni szakács,műsorvezető, egy igazi tészta rajongó olasz. Idei évben a város laskáját a tavalyi bevált gyakorlat után ismét a város előljárói főzik és kínálják a kilátogatóknak. Nem maradhat el a hagyományos laska tál sem, melyek idén is Gulicska Ágnes ceglédi fazekas műhelyéből kerülnek ki. Újdonság hogy idén a tál mintája a városunkban őshonos pókbangó. Idén a főzőverseny díszvendége Kazár község laska készítő csapata. Velünk főz idén is a Hotel Aquarell aki jótékonysági akciót hirdet ismét, a ceglédi Patkós Irma Alapfokú Művészeti Iskolával és Nagy Ervin színésszel együtt forgatja a fakanalat s az eladott laska bevételével az alapítvány munkáját támogatja. A főzőverseny tészta alapanyagait a Ceglédi Remek tésztakészítő, Csoknyay Manufaktúra Kft. biztosítja. A három nap alatt pedig az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép és Szakiskola főz laskát, hogy minden hozzánk látogató megkóstolhassa.

 

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Bor és Laska Fesztivált

 

Főzőversennyel párhuzamosan idén is megrendezzük -és emeljük a tétet- a Ceglédi Hivatalos Amatőr Kettesfogathajtó Versenyt, melynek zsűri elnöke Bakó Lajos (Solt), a verseny házigazdája pedig Füle János. Lesz vadászhajtás és gumikerekes kategória is és kiosztjuk Cegléd Város Díját is. A versenyt színesíti majd lovas karüsszel bemutató, fogatos karüsszel bemutató, csíkós bemutató és puszta ötös bemutató is. A délelőtt folyamán helyi és környékbeli tánccsoportok bemutatói váltják egymást a színpadon. A Marching Jazz Band idén is a főzők között gondoskodnak a jó hangulatról. A főzőverseny eredményhirdetése kb. 14.00 órakor várható ahol egyúttal a Város Bora díjait is kiosztjuk. 2016-ban Város Bora címet kapott Kökény Családi Pincészet és a Klément Borház. Kihirdetjük a június 10-én megrendezésre kerülő Pest-megyei Borverseny eredményét is.

 

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Bor és Laska Fesztivált

 

Kora délután az egykori PMobil együttesből alakult tagok új formációja a Gesarol ad koncertet. Őket követi a ceglédi születésű Tom White és bandája akik kiegészülnek táncosokkal és igazi rockabilly koncertet hoznak a színpadra. Majd a Zanzibar együttes lemezbemutató koncertje és látványos pirotechnikája gazdagítja az estét és végül a születésnapját nálunk ünneplő Lovasi András és zenekara a Kiscsillag lép fel.

 

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Bor és Laska Fesztivált

 

Vasárnap a IV. Ceglédi Vágtáé, melyen idén is lesz Kis Huszár Vágta, amelyen a 16 év alatti ifjú lovasok mérhetik össze tudásukat. A programban lesz idén is Díjugratás, kaszkadőr bemutató szürke marhával és szamárral, magyar pásztorkutya fajta bemutató, egyéb ügyességi bemutatók.

 

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Bor és Laska Fesztivált

 

Idén városunkat a Füle Lovastanya lovasa képviseli, de Ceglédbercel színeiben Lövei Nándor, Szilvásvárad képviseletében pedig Kövesdi Zsolt indul. Vendégeink lesznek Nagy Ervin és Petrik Andrea színészek, a Kincsem lovas kalandfilm főszereplői. A döntő után a rendezvényt várhatóan 18.00 óra körül a Bikini együttes élőkoncertje zárja.

 

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Bor és Laska Fesztivált

 

Természetesen a három napban lesz bor és pálinka sziget, vurstli, míves portékák vására, a Nemzeti Agrár Kamara által Dél-Pest megyei helyi termelői piac, a 144. számú Kossuth Cserkész Csapat szervezésében akadálypálya sziget. A fürdő területén Dühöngő Laska Cup, strandröplanda, a rendezvény területéről pedig Nowathlon tájékozódó gyaloglás indul. Kitelepül hozzánk a Cegléd Rádió is, a tavon pedig újra lehet kenuzni és csónakázni is.

A kilátogatókat ingyenes buszjárat szállítja ki a helyszínre, mely menetrend alkalmazkodik a meghirdetett koncertek időpontjához.

Címkék: Cegléd, Program
https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/27801/pics/lead_800x600.jpg
Cegléd,Program
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?