Új tér a közösségeknek

Már a közönség számára is kinyílt a romkocsma kapuja. A nem csupán vendéglátóhelynek, de közösségi színtérnek is szánt és Tisztiklub nevet viselő helyet Reznák Erzsébet nyitotta meg, aki arról is beszélt, egyáltalán, miért fontosak ezek a helyek. "Mióta ember létezik, azóta vendéglátás is létezik. Hogy miért, a válasz egyszerű. Mert az emberek szeretnek együtt lenni. Ezt a mostani példa is mutatja. Ugyanakkor az emberek szeretnek elkülönülni az emberektől, ezeknek a legjobb helye pedig a vendéglátóhely." - fogalmazott a Kossuth Múzeum igazgatója.

De Reznák Erzsébet rövid áttekintést adott arról is, milyen különleges, kultikussá vált vagy érdekes helyek várták a ceglédieket az elmúlt évtizedekben, sőt századokban. "Tudom, hogy már nem létezik élő ember, aki tudná, hogy hol van a Rikl kert, hogy ki volt az Rikl Peti bácsi. Nem tudom, hogy tudják-e, de valaha a Toldi utcát úgy hívták, hogy Fürdő utca ott működött ezt a Rikl kert, ami szabadtéri rendezvények, mulatságok, bálok helyszíne volt, ahol azért minden évben, ahogy az újság azt megírta egy-egy jó nagy verekedés is kitört, vajon miért." 

De beszélt a Kecskési fogadóról, a Vademberről - ami a Szent Kereszt Katolikus Általános iskola mostani épületében várta a vendégeket. Vagy, hogy mi az a resti. És persze beszélt a Tisztiklub történetéről is, arról, milyen pezsgő közösségi élet helyszíne volt a most romkocsmaként újraéledő hely. Arra pedig, hogy milyen sokszínűvé szeretnék tenni a programkínálatot az üzemeltetők, példát már a megnyitón is mutattak. A Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola diákjai adtak műsort. 

Címkék: Cegléd, Fejlesztés
https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/27916/pics/lead_800x600.png
Cegléd,Fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?