Cegléd a pozitív példa

Felavatták a Fürdő utat. A Pesti út és fürdő közötti útszakaszt 100 millió forintból, kormányzati és önkormányzati forrásból építették meg. Az ünnepélyes avatást június 17-én tartották. Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár az eseményen úgy fogalmazott: Cegléd az elmúlt évek gazdálkodását illetően pozitív példát mutat.

Új csomópontot alakítottak ki a Pesti úton, teljes aszfaltburkolatot kapott az út, árkokat alakítottak ki, fákat ültettek. Az út pedig nem csak az Erdei Iskoláig újult meg, sétány is kialakítottak az erdő mellett. A beruházás azonban nem csak azért fontos, mert egy sok évtizedes problémát oldott meg. Jelzésértékű is, azt mutatja Cegléd számára most már van lehetőség fejlődésre, fejlesztésekre is költeni - ezt is kiemelte avatóbeszédében az államháztartásért felelős államtitkár. "Cegléd azt gondolom az elmúlt évek gazdálkodását illetően egy pozitív példát mutat az ország számára. Az adósságkonszolidáció után több mint 5 milliárd forint adósság átvállalása után és az önkormányzati finanszírozási rendszer átalakítása után az önkormányzatok egészének a stabilitása létrejött. Ez Cegléd esetében azt jelenti, hogy kiegyensúlyozott, sőt többlettel jellemezhető gazdálkodás jellemzi a város. Nem kellett tehát működési segítséget kérni, fejlesztésekre is jutott pénzt, mind önkormányzati forrásból, mind állami forrásból." - fogalmazott Banai Péter Benő.

Összesen 700 méternyi útról van szó, mégis óriási jelentőséggel bír. Erről és az idáig vezető útról is beszélt az avatáson a térség országgyűlési képviselője. "Ha visszagondolok tulajdonképpen Cegléd város Önkormányzata azon kormányzati intézkedés után tudott levegőhöz jutni, amikor a magyar állam átvállalta az önkormányzat majdnem 5 milliárdos adósságát. És ezután jutott levegőhöz az önkormányzat és különböző kormányzati támogatásokkal sikerült több minden megvalósítani ebben a városban, többek között ezt az utat is." - mondta Földi László.

Az út szoros határidővel készült el, hiszen a Bor- és Laskafesztiválra mindenképpen át szerették volna adni. Ez nem jöhetett volna létre a szakemberek együttműködése nélkül - ezt már a város polgármestere, Takáts László hangsúlyozta. "Én szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett ebben a beruházásban, mind az előkészítésben, mind  a forrás megteremtésben, mind a kivitelezésben és az ehhez kapcsolódó dolgokban. Én azt gondolom, hogy egy nagyon jó csapat összehangolt munkája kellett ahhoz, hogy ez az esemény bekövetkezhessen." - tájékoztatott Takáts László.

A beszédeket természetesen a szalagátvágás követte, majd hagyományos hordógurítással avatták fel az új utat. Az út avatásának egyáltalán nem hagyományos elemeként pedig Hegedűs László triál bajnok produkciója színesítette az ünnepséget.

 

https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/28104/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?