Cegléden minden a fiatalokról szólt

Egy nyári egyetem hangulatát hordozza magában a Szakma az Ifjúságért Akadémia tábora. A Cegléden megszervezett négynapos találkozóval szeretnék az ifjúsági munkát és szakmát erősíteni. Gondolatébresztő, vitaindító előadások és szabadidős programok váltották egymást a napokban.

Pályakezdő fiatal szakemberek, egyetemi-főiskolai hallgatók, terepen dolgozók és kutatók munkáját szeretnék segíteni a négynapos táborral. Az országos találkozón megbeszélik az új szakmai elvárásokat és a legújabb kutatásokról is beszámolnak. Különleges - úgynevezett animált - módszerrel szeretnék érdekesebbé tenni a programot. ,,Ennek a módszernek az a jellegzetessége, mint ahogy látszik itt az ornátusomban is egy keretmesét adunk a résztvevőknek. Beöltözünk, szerdától egészen vasárnapig ez a emse megy és a játékokon az animált időtöltés keretein belül ez megjelenik." - mondta a szervező, Folmeg Balázs.

 

A találkozón részt vett Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedék Kollégiumának az elnöke, Galambos Adorján. ,,Az én elvárásom azontúl, hogy kezdjetek el gondolkozni azon, hogyan lehetne olyan megújítási folyamatokat elindítani a szakmában, mely sokkal jobban illeszkedik a mostani célcsoport igényeihez, mutassátok meg azt, hogy hogyan lehet ezt igazán jól csinálni, hogyan lehet igazán jó ifjúsági szakembernek lenni." - köszöntötte a megjelenteket a , Nemzeti Együttműködési Alap Új Nemzedék Kollégiumának elnöke.

 

Az érték és az összetartó közösség az egyik legfontosabb tényező az ifjúság kapcsán - mondta Téglásy Kristóf, a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet Ifjúsági igazgatója. "Minden ilyen rendezvénynek az a célja, hogy közösséget építsünk. Közösséget csak akkor lehet építeni, ha valamiféle értékalapú dologban megegyeznek és arra épül a közösség és azt lehet tovább fejleszteni."

 

Általában a különböző generációk között nagy a szakadék, nehezen értik meg egymást. Ezért fontos lenne a közös nyelv kialakítása, egymás megismerése - fogalmazott Pontyos Tamás, az Új Nemzedék Központ projektvezetője. A tábor megnyitó ünnepségén részt vett a polgármester is. Takáts László az ifjúkorban szerzett tapasztalatok fontosságáról beszélt. ,,Azt gondolom, hogy az ilyen verőfényes nyári napokon, a szakmai előadásokon túl, az esti közös programokban, a kötetlen beszélgetésekben jönnek majd a magvas gondolatok, amikből aztán az ember építkezni tud. Nekem ezek a tapasztalatok, gondolatok a mostani munkámban is sokat segítenek." - fogalmazott a polgármester.

 

Az országos találkozóra összesen 96-an érkeztek. Mindennap előadások, workshopok várták a résztvevőket.

Címkék: Cegléd
https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/28220/pics/lead_800x600.png
Cegléd
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?