Óriási versenyt látott Cegléd

Több százan voltak kíváncsiak a legnagyobb hazai kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie ceglédi rajtjára július elsején. Mintegy 120 profi biciklis indult el Karcagra, a mezőnyt a polgármester, Takáts László indította el. A rajt előtt azonban a triál világbajnok Hegedűs László és csapata szórakoztatta a közönséget, és több, múzeális értékű kerékpárt is meg lehetett csodálni.

A rendezvényen a ceglédieknek lehetőségük volt együtt is kerékpározni, többszázan bringáztak a belváros körül. Hegedűs Laci és csapata fantasztikus hangulatú show-val nyitotta a Tour De Hongrie ceglédi rajtjának programját. A Kossuth tér teljesen megtelt, csakúgy mint a teret körülvevő két útszakasz. Kicsik és nagyobbak, szülők és nagyszülők egyaránt kiváncsiak voltak a profi kerékpárosok rajtjára. A triál show mellett régi, múzeális kerékpárokat is megcsodálhatott a közönség. A ceglédi kötődésű Halápi Sándor velocipédjét rengetegen megcsodálták. "Az amivel most én versenyzek ez egy replika, ez tíz éve van nálam. Nagyon nehéz már egy eredetihez hozzájutni, és az amihez tényleg hozzá lehetne jutni, ha az embernek nagyon sok pénze van. Az sem alkalmas már arra, hogy versenyezzünk." - mondta el Halápi Sándor,

A velocipédesek felvezetésével indult el az úgynevezett ceglédi kör. Több százan kerekeztek a belváros körül, gyerekek és szülők, sőt még nagyszülők is nyeregbe pattantak. A biciklizés évről évre egyre népszerűbb, az emberek szeretnek kerekezni. "Nagyon élmény, mert tényleg a profi versenyzőknek is egy élmény, hogy odajön mellém, és megcsodál, mi látjuk a mezőny elejét, élmény mert a közönség is örömmel tekint ránk." - tette hozzá a velocipédes.

A Tour De Hongrie mintegy 120 fős mezőnye 6 nap alatt 740 kilométert tesz meg, a ceglédi rajtra Siófokról érkezett a karaván. A profi kerékpárosok két kört megtettek a városban, a táv nyertese Karcagon kapta meg a Város különdíját, egy gyönyörű kupát. Az éles rajtot, vagyis a verseny következő etapját a polgármester, Takáts László indította el. Nagyon jól sikerült a körverseny ceglédi programja-így összegezte az eseményt a város sportkoordinátora. "Szeretném megköszönni a segítőknek, a rendőröknek, a polgárőröknek és minden önkéntesnek a segítségét, és a ceglédieknek is a toleranciát, hiszen komoly útlezárások voltak, én úgy láttam hogy a ceglédiek is nagyon élvezték, hiszen többszázan bringáztak a velocipédesekkel." - fogalmazott Jezerniczky Attila sportkoordinátor.

Címkék: Sport
https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/28438/pics/lead_800x600.jpg
Sport
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?