Összefogásból rendőrautó lett Cegléden

Az összefogás igazán szép példáját láthatták  Rendőrkapitányságon. Cegléd Város Önkormányzata, a Ceglédiek a Ceglédiekért Közalapítvány és a Cegléd és Térsége Vállalkozóinak Szervezete sikeres együttműködésének köszönhetően egy új Dacia Logan személygépkocsit vehetett át a Ceglédi Rendőrkapitányság állománya.

A rendőrség immár még nagyobb erőkkel tudja majd végezni a munkáját, hiszen egy új szolgálati gépjárműt adtak át az állománynak. A polgármester Takáts László beszédében elmondta, a Ceglédi Rendőrkapitányság és a Ceglédi Önkormányzat között már régóta jó az együttműködés. ,,Most egy olyan állomáshoz értünk, amikor a ceglédi vállalkozók, a Ceglédiek a Ceglédiekért Közalapítvány és az önkormányzat segít a rendőrségnek. Annak a rendőrségnek, amely segít nekünk, ha kell és nem csak a konkrét értelembe vett segítség amikor baj van, hanem általában a hétköznapi  életben is. Itt vannak, segítenek nekünk, értünk vannak." - fogalmazott Takáts László.

A városban már évek óta nagyon jó visszajelzéseket lehet hallani a rendőrségről - tette hozzá a polgármester. ,,Az utóbbi években, amióta én polgármesterként dolgozom, elmondhatom azt, hogy ez nagyon pozitívan értékelődik a városban. Én azt hallom bármerre járok, hogy a lakosok meg vannak elégedve a rendőrség munkájával. Azt gondolom, hogy ennél nagyobb dicséret nem kell rendőreinknek, minthogy elégedettek vagyunk azzal a munkával, amit végeznek."

A vállalkozók képviseletében a CEVASZ elnöke mondott beszédet. Az adományozásról és a támogatók reakcióiról számolt be Szeleczki László. "Megelőzésről van szó, amit hallunk mindenütt és ez az ékes példája annak, hogy ez egy preventív intézkedés. Kifejtem miért, mikor ezt át tudtam adni az adományozóknak nagy csönd következett a telefonba, vagy személyesen. Azután pedig elhangzott a bűvös kérdés: Mégis mennyire gondoltál?" Az elnök úgy fogalmazott, hogy egy olyan ügyhöz adtak hozzá ahol nincs baj, de azért is segítettek, hogy továbbra se legyen probléma. Egyébként már nem az első adomány gépjárművet vehette át a rendőrség, amiért nagyon hálás az állomány - mondta Dr. Németh Gyula rendőr ezredes.

"Itt a gépjármű beszerzésének oroszlán részét az önkormányzat, iránymutatásával, az alapítvány segítéségével a vállalkozók végezték. Azok a vállalkozók, akik itt laknak. Számomra ez azt jelenti, hogy a vállalkozók bíznak a rendőrségben, bíznak abban az irányvonalban, amit a rendőrség képvisel." - mondta Dr. Németh Gyula, a Pest Megyei Rendőr Főkapitányság gazdasági rendőrfőkapitány-helyettese.

Ez a bizalom nem mindig volt így. Még néhány évvel ezelőtt az ismert bűncselekmények száma meghaladta a 47.000-et. Ez mára az állománybővítésnek és a további fejlesztéseknek köszönhetően erősen csökkent. ,,Tavalyi évre eljutottunk odáig, hogy az ismertté vált bűncselekmények száma alig haladta meg a 25.000-et és a nyomozás eredményességi mutatónk ezzel párhuzamosan több volt, mint 52%. Tehát ha valaki bűnt követett el nagyobb eséllyel kapta meg a büntetését, mint azt megúszhatta volna." - tette hozzá.

Az új gépjármű segítségével még nagyobb erőbedobással dolgozhatnak az emberekért a rendőrök - mondta Török Csaba rendőr alezredes. ,,Azt gondolom, hogy az itt lévő hölgyek, urak csodálatos dolgot alkottak azzal többek között, hogy ezt a rendőrkapitányságot ezzel a szolgálati gépjárművel segítik. Támogatják ezzel a munkánkat és ami a legfontosabb segítik az itt élő emberek életét. Azzal, hogy a rendőrség még mobilabbá tud válni és még inkább azt tudja tenni, ami a jelmondatunk: ,,Szolgálunk és védünk". - mondta a kapitányságvezető. Az összefogásra való képesség egy nagyszerű emberi érték, mely a várost is emeli és építi - fogalmazott a rendőrkapitány.

Címkék: Cegléd, Fejlesztés
https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/28701/pics/lead_800x600.png
Cegléd,Fejlesztés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?