Cegléden még az idősek is fittek

Hagyománya van Cegléden annak, hogy az idősek rendszeresen sportolnak. A városban egyre többet látni a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Idősek Otthonának lakóit mozgás közben. Már a májusban megrendezett, immár hagyományosnak mondható Szépkorúak Sportfesztiválján is népes csapattal jelentek meg és nagy lelkesedéssel vettek részt a különböző mozgásos és játékos feladatokban.

A ceglédi önkormányzati honlapnak nyilatkozva Szabóné Kökény Erzsébet megbízott intézményvezető elmondta, hogy a napokban 12 fővel a Vörösmarty téri fitnesz parkba látogattak el: "A szépkorúak kíváncsian próbálgatták a felállított gépeket, nagy élmény volt számukra, ha egy-egy feladatot teljesíteni tudtak. Az otthon lakói, akik koruk, betegségeik miatt mozgásukban enyhén korlátozottak szívesen használták az izmok erősítésére és az ízületek mozgatására is szolgáló sporteszközöket. Szeretnénk, ha az otthon udvarán, vagy a szemben lévő téren is lenne egy-két eszköz, így azokat rendszeresen használhatnák. A sportolás után a nagy melegben mindenkinek jólesett a Békebeli Cukrászdában elfogyasztott, megérdemelt fagylalt."

A Vörösmarty téri fittneszparkban amúgy folyamatosan sportolhatnak a ceglédiek, hiszen az önkormányzat a közelmúltban telepített ide ehhez szükséges eszközöket. Ezeket, mint a fentiek is mutatják, korra való tekintet nélkül használják is a helyiek.

 

https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/28911/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?