A ceglédi ló Füle

Utoljára, akkor foglalkoztak egy ló vizeletével annyit, mint most Cegléden, amikor a legenda szerint egy üveg kőbányai sört elküldtek elemzésre egy cseh sörgyárba elemzésre, s a mese szerint a következő válasz érkezett: "A ló beteg, vágják le..."

Most a ceglédi panoráma írt egy lóról, aki doppingolt a Nemzeti Vágta helyi selejtezője előtt. Az oldal egyenesen azt állítja, hogy ez lényegében az önkormányzat paripája volt, így gyakorlatilag azt sugallja, hogy város vétett a szabályok ellen. Most attól tekintsünk el, hogy a lap az önkormányzat részéről senkit sem szólaltatott meg a kérdésben, nézzük mi is történt valójában.

Az induló nem a városé volt, hanem a Füle Lovastanya lova és sportolója volt. Vagyis az önkormányzatnak nem volt lehetősége arra, hogy befolyásolja a résztvevők személyét. Nézzük mit ír közleményében a ceglédi önkormányzat:

"Cegléd Város Önkormányzata elhatárolódik a Füle Lovastanya sportszerűtlen cselekedetétől. A város jóhiszeműen adott lehetőséget a lovas tanyának az idei versenyző és ló nevezéséhez, annak érdekében, hogy az országos rendezvényen Ceglédet képviselje. Az önkormányzatot ugyan nem szólt bele a ló kiválasztásába, ez kizárólag a vállalkozó felelőssége, de az eset rombolja a Ceglédről évek alatt kialakított képet."

Fura helyzet. Valahogy a kabát lopásos történet ugrik be róla.

A város időt, energiát, pénzt nem sajnálva szervezte meg a versenyt, amelyen helyet biztosított egy helyi indulónak is. Erre akad olyan, aki tudatlanságával takarózva a várost akarja befeketíteni.

Az önkormányzat közleményéből kiderül, hogy jövőre is megszervezik a versenyt, sőt élnek a lehetőséggel, hogy helyet adjanak egy helyi indulónak, de...

"Cegléd Város Önkormányzata elővágta szervező partner és megilleti a direkt nevezés joga, amit a Nemzeti Vágtán való részvétel érdekében igénybe is vesz. A város vezetése a későbbiekben dönt a lovas személyéről és az induló lóról."

https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/28960/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?