Tudjuk, milyen következményei lehetnek a bevándorlásnak

Mi magyarok 1920 óta tisztában vagyunk azzal, milyen következményei lehetnek annak, ha megváltozik az állam etnikai, vallási, kulturális összetétele és ha erőszakkal kényszerítenek minket arra, hogy kikkel éljünk együtt - erről is beszélt a polgármester, Takáts László az augusztus 20-ai ünnepségen. Államalapító Szent István királyunkra idén is a Gubody kertben emlékezhettek a ceglédiek és idelátogatók.

Idén is a Zöldházak Cukrászdában indult az ünnep, ahol az ország tortáját mutatták be és persze kínálták is az ünneplőknek. Majd a Gubody kertbe várták a kikapcsolódni és ünnepelni vágyókat, ahol koncertek, ünnepi műsorok váltották egymást a színpadon és persze ünnepi gondolatok hangoztak el. Augusztus 20-a a mi ünnepünk. Több mindenre is emlékezünk ezen a napon, de természetesen elsősorban Szent Istvánra, államalapító királyunkra. Mellette pedig azokra a magyarokra, akik a történelmünk során elszántan, ellenállást nem tűrően védték meg az országot a magyar államiságot - így kezdte beszédét a polgármester, Takáts László. 

"Magyarország,  a magyar nemzet, bő ezer évvel ezelőtt egy választás előtt állt. Dönteni kellett és az államalapító a kereszténység, a függetlenséget választotta. Lefektette az első törvényeket, kijelölte a határokat, a paragrafusok betartása, a határok tisztelete tett minket országgá és nemzetté. Az évszázadok során több alkalom is volt, amikor határainkat veszélyeztették. A függetlenségünket akarták megcsorbítani. Ezekben a nehéz időszakokban mi magyarok minden alkalommal elhárítottuk a támadásokat és megőriztük, vagy ha kellett, visszaszereztük függetlenségünket." - fogalmazott.

Azt már István király is tudta, hogy a határok védelme nélkül nem létezhet egyetlen ország sem. Az a nemzet pusztulásra ítéltetett, amelyik nem tudja megőrizni függetlenségét, nem tudja megvédeni határait - folytatta a polgármester. - "Az ezeréves történetünkre talán a legjobb szó a hűség. Nagyjaink hűek voltak a hazához és a nemzethez, az ő kiállásuk nélkül Magyarország talán ma már nem is létezne, de az biztos, hogy nem lenne az az ország, ami ma hazaként szeretünk. A történelem során többször is szerettek volna helyettünk dönteni, de mi ezt soha nem hagytuk."

Az új kenyér megáldása és felszelése után természetesen minden ünneplő kapott is egy feladatot az ünnepi ételből. Majd folytatódtak a koncertek, a kertben pedig számos szórakoztató program várta a kicsiket és nagyokat is. Idén először egy mini sörfesztivál is csatlakozott a programhoz. Természetesen a tűzijáték sem maradt el. Rengetegen voltak kíváncsiak a különleges attrakcióra.

https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/29713/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?