Az iskola és az összefogás

Az összefogást erősíti és a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola kiteljesedését segíti az évente megtartott egész napos rendezvény: a Budai út napja - mondta dr. Ferenczi Norbert, önkormányzati képviselő. Idén is színes programokkal várták a résztvevőket: hallhattak érdekes előadásokat, focizhattak, táncolhattak és főző tudásukat is megmérették.

A Budai úti iskola nemcsak hagyományos oktatási szerepet, hanem kulturális funkciót is betölt, hiszen különböző rendezvényeknek ad helyet. Ilyen például a Budai út napja, ahol a résztvevők meg tudják mutatni saját értékeiket és átérezhetik a közösség erejét. ,,A célja az összefogás és az iskolának az önmegvalósítása, kiteljesedése. Az iskola alatt ilyenkor nemcsak a pedagógusokat értem, hanem a gyerekeket is, meg azokat is, akik bármikor idejártak az iskola száz éves története alatt. Ők is vannak szép számmal és most is szívesen járnak ide vissza." - mondta el dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő.

Az előadások mellett, főzőversennyel és a gyerekeknek táncházzal színesítették a napot. Valamint idén először foci bajnokságot szerveztek Locska Tibor segítségével. ,,Nagyon örülünk neki, hogy ezt sikerült megszervezni. Hála Istennek volt jelentkező bőven. Jönnek élsportolók a Szellő Imre is játszani fog. Jön a rendőrség egy válogatott csapattal és a Budai útról is jelentkezett két csapat. Sokkal több jelentkező lett volna, de az időbe sajnos nem fért bele. De nagyon jó lesz ez így is. Az első három helyezettet fogjuk díjazni kupával, oklevelekkel. Mondhatnám azt is, hogy a negyedik helyezett jár a legjobban, ők egy komoly foci labdát fog kapni." - fogalmazott Locska Tibor szervező.

Ünnep is volt ez a nap, hiszen az iskola fennmaradása az elmúlt években kérdéses volt a gyereklétszám miatt, de mára ez megoldódni látszik - mondta a képviselő. ,,Állandó harcban vannak a fennmaradásért. A legfőbb probléma a gyereklétszám, mint ahogy mindenütt probléma. Ezt megfelelő igazgatói és pedagógiai hozzáállással tudtuk az idők során pótolni, hiszen sajátos nevelési igényű gyerekeket fogadott be az iskola, így egy lényegesen nagyobb létszámmal tudott elindulni idén." - tette hozzá dr. Ferenczi Norbert.

Bár a száz éves intézmény a város szélén található, mégis jelentős közösségépítő erővel bír. Jól példázta ezt a hétvégi rendezvény is.

https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/30102/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?