Helyiek szépítik Ceglédet

Újra használhatóak a Kossuth tér felújított parkolói. Összesen 21 jármű számára alakítottak ki leálló helyet. A többhetes munkálat során megújult a burkolat és új fákat is ültettek. A kulturált parkolók után a katolikus templom előtti terület szebbé tételével folytatódik majd a tér megújulása jövő tavasszal.

Augusztus végén kezdték el a Kossuth tér töredezett, idejét múlt parkolóinak felújítását. A munkálatok után a végeredmény egy szép, kulturált terület lett, ahol 21 jármű tud leállni. "Büszke vagyok arra, mint a város polgármestere, hogy ennek a beruházásnak is zömében ceglédiek keze munkáját dicséri. Mind a kivitelezői részről, mind a megálmodói részről." - mondta az átadón Takáts László.

A parkolókat úgy alakították ki, hogy minél több zöldfelület maradjon - tette hozzá az átadáson a polgármester. A munkát a Ceglédi Városfejlesztési Kft. koordinálta. A szép, kulturált területen az úttal párhuzamos és arra merőleges leálló helyeket is kialakítottak. "Nagyjából 190 méter szegély és 400 m2 közterület újult meg, vagyis 400 m2 felületet tudtunk leburkolni térkővel illetve a régi Pesti út kis kockaköveiből." - fogalmazott Szebeni Dávid ügyvezető.

A burkolat megújulása mellett új fákat is ültettek a szakemberek. Idén nyáron bővült a városban a fizetőparkolók száma, ami parkolódíj bevétel növekedést jelent. Ezt az összeget mindig elkülöníti a város, például a mostani felújítást is ebből állta az önkormányzat - mondta a körzet önkormányzat képviselője, Imregi Tibor. "Valamennyire egy picit válasz is arra, amennyi vita megelőzte hogy hol legyenek fizetőparkolók. Lám a város vissza is szolgáltat ezekből a fizetőparkolókból beszedett pénzekből és ez a jövőben is így fog történni. Természetesen megígértük hogy elkészítjük, és a jövőben is folytatni fogjuk."

A Kossuth tér több ütemben újul meg. A lakossági véleményezés után a tervek is körvonalazódnak. Néhány hónap múlva a katolikus templom előtti résszel folytatódik a beruházás - jelentette be a polgármester. "Elmondható, hogy a következő év tavaszával folytatni kívánjuk a megújítást. A Katolikus templom előtti Szentháromság szobor körüli térrésszel illetve a mögöttem elhelyezkedő térrészekkel. A cél az, hogy minél több használható zöldterületet tudjunk a ceglédieknek illetve az idelátogatóknak rendelkezésére bocsátani." - fogalmazott Takáts László.

A Kossuth tér szép, új parkolóit mától vehették birtokba az autósok.

https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/30953/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?