Elégedettek az orvosok a béremeléssel

Korunk fő halálozást okozó betegségeiről tartottak kétnapos konferenciát Pest megye orvosai az Aquarell Hotelben. De volt szó az egészségügyi béremelések hatásáról, valamint az egészségügyben dolgozók hiányáról is. Idén már a XX. jubileumi találkozón gyűltek össze a térség orvosai.

Pest megyéből majd 2000 orvos vesz részt az orvos konferencián. A két napban összesen 54 előadást hallgathatnak meg a cukorbetegség, az érbetegség és a daganatos betegségek kezelésével kapcsolatosan. ,,Tehát mindez a három kór okozza a főhalálozást Magyarországon és a világban is. A címe is az az egésznek, hogy ,,Összefogás és biztonság a betegellátásban" mert ha összefogunk, tehát mi gyógyítók, akkor megpróbáljuk ezt a mérhetetlen nagy halálozással járó kórokokat kiszűrni a biztonság pedig a beteg számára és nem beszélve az orvos számára is rendkívül fontos." - mondta el dr. Farkas József, a MOK Pest megyei Területi Szervezetének elnöke.

A találkozón részt vett a Magyar Orvosi Kamara elnöke is, Dr. Éger István, aki az egészségügyi béremelések hatásáról beszélt. ,,Azt gondolom, hogy az első benyomások jók. Sok pozitív visszajelzést kapunk, bár kétségtelen, hogy az elmúlt napokban egy-két hír felkavarta a média állóvizét. Néhány kolléga valóban nem járt jól ezzel a megoldással, de ez az állapot csak átmeneti. Ezt mi jeleztük annak idején is." - fogalmazott dr. Éger István.

Ez egy komoly bérmegállapodás, mely több tízezer ember sorsát érinti, így bizonyos kompromisszumokat kell kötni - fogalmazott az elnök. ,,Azonban miután kitartóan jeleztük ezt a problémát és legutóbb múlt héten jártam ebben az ügyben az államtitkárnál, ahogy ezt hallhattuk a kormányinfón, eredményre vezetett a kamara aktivitása és ezeknek a kollegáknak egyenként megnézik és rendezik a sorsát. 

Az egészségügy legnagyobb problémája jelenleg az emberi erőforrás hiánya - folytatta. ,,Az, hogy nem csak magyar lakosság, hanem az orvostársadalom is rohamosan elöregszik, ezért az utánpótlásról nagyon komolyan kell gondoskodni. Ennek az egyik alapvető kulcsa a további, folyamatos, előre kiszámítható bérrendezés. De a kamara most célul tűzte ki azt, hogy a magyarországi orvosképzést monitorozni, elemezni kívánja, hogy az abban rejlő nehézségekre is fel tudja hívni a figyelmet." - mondta dr. Éger István.

Pest megye orvosait a polgármester, Takáts László is köszöntötte. ,,Az öröm mellett megtiszteltetést is érzek, hiszen nagyszerű dolog ennyi kiváló emberrel, remek szakemberrel találkozni egyszerre. Mindannyian tudjuk, hogy orvosnak lenni - vagy egyáltalán az egészségügyben dolgozni - nem egy szakma, nem munka, hanem hivatás, mégpedig a szó legszorosabb értelmében. Ha csak szakmának, vagy munkának tekintenék a választott hivatásukat, akkor sokkal nehezebb lenne meghozni a mindennapi áldozatokat a beteg emberek érdekében." - fogalmazott a polgármester.

A konferencián kitüntetéseket adnak át az orvosoknak munkájuk megbecsüléseként.

https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/31046/pics/lead_800x600.jpg
Cegléd,Fejlesztés,Hírek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?