Cegléden könnyű szakmát választani

32 kiállító, köztük 22 oktatási intézmény képviselői igyekeztek segíteni a döntésben a pályaválasztás előtt álló fiataloknak ma a Sportcsarnokban. A börzén bemutatkoztak a térség középiskolái, de pályaválasztási tanácsadók, képzési szakemberek is várták a diákokat.

Több mint 2000 pályaválasztás előtt álló fiatal érkezett ma a Sportcsarnokba, hogy megismerhessék a rájuk váró lehetőségeket és persze fontos és hasznos tanácsokat is hallhassanak. A 17. Pályaválasztási kiállítás megnyitóján a polgármester, Takáts László sok más mellett azt is hangsúlyozta, különösön jó helyzetbe kerülhet az, aki szakmát választ, hiszen sajnos még mindig nagy a szakember hiány. Miközben a vállalkozások fejlődnek és fejlődhetnének tovább. "Volt szerencsém az elmúlt időszakban több üzembővítésen, üzemavatón részt venni és azt tapasztaltam, azt láttuk, hogy azon túl, hogy persze egy új beruházásnak a megvalósítása az különféle nehézségek elé állítja a munkaadókat, de a legnagyobb probléma mindenhol az most már, hogy kit fognak a gépek mellé állítani, ki fogja azokat a tevékenységeket elvégezni, ami egy vállalkozásnak kell." - fogalmazott a polgármester.

A Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya minden évben rengeteg munkát és lelkesedét befektetve készül erre a napra. "Ez az éves legnagyobb rendezvényünk, amire tényleg hónapokkal előtte már készülünk, hiszen nagyon sok iskolát próbálunk idehozni annak érdekében, hogy a legmeghatározóbb döntésben segítsük a fiatalokat. Hiszen nem mindegy sem a szülőnek, sem a gyermeknek, hogy milyen úton folytatja tovább, milyen szakirányt választ. Gimnáziumba szeretne tovább menni, vagy valamilyen szakmát tanulni. Hiszen egész jövőjét, akár családja jövőjét is meg fogja ez határozni." - köszöntötte a megjelenteket Dr. Wetzelné Dr. Terbe-Szabó Csilla hivatalvezető.

Nem csak az oktatási intézmények állandó résztvevők a pályaválasztási kiállításon. "Meg kell, hogy köszönjem azoknak a segítségét, akik minden évben itt vannak velünk. A mentők, a ceglédi rendőrkapitányság, a Sanamed képviselői, a Katasztrófavédelem. Ők Mindig segítik a munkánkat és változatos kísérő programokkal gazdagítják ezt a rendezvényt. Idén is itt vannak, a Magyar Honvédségtől is jöttek, bízom benne tehát, hogy mindenki számára találunk olyan lehetőséget, amin érdemes elgondolkodni." - tette hozzá a hivatalvezető.

A pályaválasztás előtt diákok tehát a sok hasznos tanács mellett természetesen megismerhették, melyik iskola, milyen szakmát, lehetőségeket kínál. Bár voltak olyanok is, akik konkrét tervekkel érkeztek. A mai kiállításon a diákok szavazhattak is. Ők dönthették el, melyik volt a leginteraktívabb, legkreatívabb kiállító, de az is kiderült a nap végére, melyik volt a legnépszerűbb stand.

https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/31350/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?