Kiállítás a kórházban

A magyar táj szépségeit mutatja be festményein keresztül Németh Ferenc. A festőművész kiállítása december 5-én nyílt meg a ceglédi kórházban. Németh Ferenc már nem első alkalommal állítja ki munkáit az egészségügyi intézményben. Mint fogalmazott: szereti a ceglédi közönséget, mert a tárlatát meglátogató emberek kedvesek és barátságosak.

Minden év decemberében kiállítja képeit a ceglédieknek az Izsákon élő festőművész. Németh Ferenc alkotásai nyugalmat, állandóságot tükröznek a rohanó, állandóan változó világban - hangzott el a tárlat megnyitóján. ,,Ő úgy indítja az önéletrajzát, hogy 26 évesen hátrahagyva a polgáré lét nyugalmát festőnek állt. Úgy gondolta, hogy a sors ezzel egy nehezebb utat biztosít számára. Önkéntesen örökös tanulásra ítélte magát. 97-ben kezdett el ismerkedni a festészet rejtelmeivel, meghatározó művészekkel találkozott a pályája során." - mondta Bobál István, a Toldy Ferenc Kórház gazdasági igazgatója.

Németh Ferenc kisgyermekkora óta rajong a természetért, így a magyar táj ábrázolása áll hozzá a legközelebb. Képein nagy hangsúlyt kap az árny és a fény, így valamennyi alkotása különleges hangulatú - folytatta Bobál István. ,,Idén felvételt nyert a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának képi ábrázolás szakára is. Én azt gondolom, hogy most már 9 év ismeretség után mondhatom, hogy a művész úr akár taníthatna egyetemen is, de ő még is úgy gondolta, hogy beül inkább az iskolapadba és tanulni fog a következő években."

A művész a mostani tárlaton mind a négy évszakból ízelítőt ad a közönségnek, de saját bevallása szerint kedvence a tél. A kiállítás megnyitót népdalokkal a gimnázium tanárnője, Szabó Ágnes tette még meghittebbé.

https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/32383/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?