Magyarok kenyere

Háromszáz kilogramm lisztet hozott Klément György presbiter a Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközsége Gyülekezeti Házába, amely adományt a múlt évihez hasonlóan a Magyarok Kenyere Program keretében kapták.

- A Magyarok Kenyere Programot 2011-ben karolta fel a Nemzeti Agrárgazdasági kamara, amely mára az egész Kárpát-medence magyarságára kiterjedő jótékonysági kezdeményezés lett. A kamarának gyakorlatilag mindenki tagja akinek a munkája, felajánlása nélkülözhetetlen a nemes cél eléréséhez. Benne vannak a búzát termesztő gazdák, a gabonát megőrlő malmok és a lisztből kenyeret sütő pékségek. A karitatív kezdeményezés évről évre nagyobb sikereket ér el, míg 2013-ban 77 tonna, addig idén már 450 tonna búza gyűlt össze az adományokból - tájékoztatott Klément György.

Nagytiszteletű Hánka Levente kérdésemre, hogy hová kerül az adomány, a következőket válaszolta. - Rengeteg rászoruló ember van, s mindenkinek nem juthat a lisztből. Követve a tavalyi gyakorlatot, most is a Molnár Mária Református Gyermekotthon és a Dél-Pest Megyében legnagyobb létszámmal működő Református Nevelőszülők Hálózata között osztjuk meg a nagylelkű adományt. Bízom benne, hogy sok asztalra kerül az ajándék lisztből készült sütemény karácsonykor.

https://dozsanepe.blogstar.hu/./pages/dozsanepe/contents/blog/32874/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?